ponedeljek, 1. julij 2013

Breskov sladoled



300 ml mleka
70 g sladkorja
4 rumenjaki
1 žlička jedilnega škroba
4 breskve
200 ml sladke smetane
strok vanilje

V mleku zavremo strok vanilje. odstavimo in pustimo stati 30 min, nato odstranimo strok. Penasto stepemo rumenjake, sladkor in škrob. Mleko ponovno segrejemo skoraj do vretja in ga počasi vtepemo v penaste rumenjake.

Kremo prelijemo v posodo z debelim dnom in pri nizki temperaturi med mešanjem počasi segrejemo skoraj do vretja, da se krema zgosti (vendar ne sme zavreti). Nato pustimo, da se krema ohladi, občasno jo premešamo. medtem pripravimo breskvino kašo, tako da breskve narežemo na manjše koščke brez lupine in jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Ko je krema ohlajena ji dodamo breskvino kašo (v kašo lahko dodamo začimbe npr. cimet) in 200 ml sladke stepene smetane. Kremo postavimo v zamrzovalnik. Preden krema popolnoma zamrzne jo je potrebno večkrat premešati, da ne nastanejo ledeni kristalčki.

Pred serviranjem sladoled postavimo za 30 min v hladilnik, saj ga potem lažje serviramo.
Sladoled prelijemo z jogurtom in ponudimo.




Ni komentarjev:

Objavite komentar