Potrebujemo ( za 25 piškotkov):
135 g masla
150 g jedilne čokolade
20 g kakava
ingver
cimet
muškatni orešček
ščepec soli
140 g polnozrnate moke
40 g rjavega sladkorja
60 g sladkorja muscavado
1 vanilijev sladkor
30 g mletih orehov
Maslo (sobne temperature), rjavi sladkor, vanilijev sladkor in sladkor muscavado mešamo, da se sladkor skoraj raztopi. Dodamo orehe, začimbe, moko, kakav ter ščepec soli in premešamo. Na koncu umešamo še stopljeno čokolado. Testo zgnetemo skupaj (skoraj vedno je potrebno dodati še nekaj moke), zavijemo v folijo in damo za nekaj ur v hladilnik.
Nato oblikujemo za oreh velike kroglice in jih pečemo 15 min na 170 °C. Ohladimo jih na pekaču (vroči so zelo krhki) in shranimo v zaprti posodi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar