ponedeljek, 8. julij 2013

Krompirjevi njoki


Lahko jih pripravimo tudi iz brezglutenske moke!






1 kg krompirja
40 dag pšenične moke ali brezglutenske moke (Schar Farina)
3 dag masla
2 jajci
sol
muškatni orešček


Skuhamo olupljen, ter na koščke narezan krompir. Krompir ter maslo pretlačimo. V večjo skledo damo moko, jajca, sol, muškatni orešček in pretlačen krompir, ter vse skupaj ročno pregnetemo (če njoke delamo iz brezglutenske moke je potrebno zelo dobro pregnesti testo, da postane prožno, saj na začetku razpada). Na pomokani podlagi naredimo daljše svaljke, ki jih narežemo na manjše koščke ter z vilico in nožem oblikujemo.

Kuhamo jih v večjem loncu v vreli osoljeni vodi. Ko pridejo na površje jih kuhamo še 3 minute. Lahko pa jih spečemo tudi v vročem olju.

Če naredimo večje količine njokov jih lahko zamrznemo. Potrebno jih je zamrzniti na pladnju, šele nato jih damo v vrečko, ker se drugače sprimejo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar