Za biskvit potrebujemo:
4 jajca
20 dag moke
13 dag sladkorja
žlica olja
1 dl vode
1 dl ruma
6 žlic kakava
1 pecilni prašek
1 vaniljin sladkor
Ločimo beljake in rumenjake, iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake s sladkorjem pa vmešamo v penasto zmes. V jajčno maso dodamo presejano moko, pecilni prašek, vaniljin sladkor, olje, vodo, rum ter kakav. Vse dobro premešamo in narahlo vmešamo še beljake. Tortni model premera 24 cm namažemo z oljem ter vanj vlijemo maso. Damo v ogreto pečico ter pečemo 25-30 min na 180 °C.
Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na 3 plasti.
Za prepojitev treh plasti biskvita potrebujemo:
4 dl mleka + rum po okusu
Vsako plast prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz mleka in ruma.
Nadev:
500 ml rastlinske smetane Hulala
400 g Nutelle (mala Nutella)
2 lističa želatine
3 žlice mleka
Želatino namočimo v vodi, da nabrekne. Nato v kozici segrejemo mleko, ter želatino da se raztopi. Želatino nato prilijemo k smetani, ter stepamo da smetana postane čvrsta. V smetano dodamo 6 velikih žlic nutelle in dobro vmešamo v smetano.
Polovico kreme namažemo po biskvitu, na kremo damo drugo plast biskvita in premažemo še z ostalo kremo. Na koncu spet položimo še tretjo plast biskvita, ki jo polijemo z glazuro.
Glazura:
sladka smetana (ne stepene)
nutella
V posodi zmešamo 3-4 žlice nutelle ter nekaj žlic mleka. Posodo postavimo nad vročo vodo, ter mešamo da postane glazura gladka in lepo tekoča. Če je potrebno dodamo še malo smetane. Voda ne sme biti prevroča saj se nutella zato sprime v lepljivo zmes.
Glazuro prelijemo po torti, ter postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur.
Njam!
Ni komentarjev:
Objavite komentar