ponedeljek, 22. julij 2013

Poletna tortica z breskvami



Za biskvit potrebujemo:
6 jajc
4 žlice sladkorja
8 žlic moke
vanilina aroma
rum
0,5 dl vode
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
olje
1 pločevinka vloženih breskev

Pripravimo 2 posode. V prvi stepemo čvrst sneg iz beljakov, v drugi pa rumenjake in sladkor. V posodo z rumenjaki dodamo 8 žlic presejane moke, pecilni prašek, vanilin sladkor, žličko vanilieve arome, žlico ruma, nekaj kapljic olja ter 0,5 dl vode. Vse sestavine dobro vmešamo, da masa postane gladka. V maso na koncu rahlo vmešamo sneg beljakov, ter pečico segrejemo na 180 °C. Maso zlijemo v tortni model in pečemo 25 min. (tortni model namažemo z maslom, da lahko lepo ločimo biskvit od modela)

Ko je biskvit pečen, ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega prelijemo s 4 dl soka breskev iz pločevinke, katerega smo po okusu razredčili z vodo.

Breskve, ki so nam ostale narežemo na manjše koščke, ter porazdelimo po biskvitu.

Za nadev potrebujemo:
500 ml rastlinske smetane Hulala
4 želatine

Najprej v vodo namočimo 4 želatine in jih pustimo stati 5 min, da nabreknejo. Nato jih malo ožmemo ter postavimo v kozico na šibek ogenj. V kozico prilijemo 4 žlice smetane Hulala ter segrevamo, da se želatina popolnoma raztopi, vendar ne sme zavreti. Nato stopljeno želatino prilijemo, k ostali smetani ter stepamo v čvrsto smetano, ki jo prelijemo po breskvah. Postavimo v hladilnik za 30 min.

Za preliv potrebujemo:
1 pločevinka vloženih breskev
5 želatin

Ponovno v vodi namočimo 5 želatin. Medtem vzamemo drugo pločevinko breskev, ter jih narežemo na manjše koščke. S paličnim mešalnikom jih zmeljemo v gladko kašo ter prilijemo malo soka, da dobimo približno 600 ml breskvine kaše. Želatino s 4 žlicami kaše segrevamo, da se raztopi, nato pa prilijemo k ostali breskovi kaši. Preliv zlijemo povrhu smetane, vendar šele ko se ta strdi.





Ni komentarjev:

Objavite komentar