4 jajca
70g sladkorja
vaniljin sladkor
1 žlica ruma
500g maskarpone (lahko tudi pasirano skuto)
3-4 skodelice kave
sladka smetana
kakav
piškoti Savoiardi
Rumenjake, vanilijin sladkor ter navadni sladkor penasto stepemo. Posodo z vmešanimi rumenjaki postavimo v lonec z rahlo vrelo vodo, dodamo veliko žlico ruma in z metlico mešamo približno 10 min dokler se krema ne zgosti ter volumen poveča. Voda naj rahlo vre, posoda z rumenjaki pa naj se ne dotika vode, saj bodo rumenjaki zakrknili. Ko je krema pripravljena jo ohladimo.
V ohlajeno kremo vmešamo mascarpone ter beljake, ki smo jih vmešali v trd sneg.
Vroči kavi lahko dodamo malo naribane čokolade, ter malo mleka (če nočemo premočnega okusa po kavi). V kavo pomakamo piškote in jih polagamo v pekač. Namažemo kremo, na kremo pa dodamo še plast sladke stepene smetane, ter posujemo s kakavom in čokoladnimi kosmiči.
Ni komentarjev:
Objavite komentar