torek, 13. avgust 2013

Cake pops

čokoladne tortice na palčkah, oblite z belo čokolado


Sestavine:
500 g Leibniz keksov
100 g kokosove moke
5 žlic sladkorja v prahu
1 vaniljin sladkor
3 žlice kakava
100 g čokolade v prahu
1 dl ruma (če delamo za otroke lahko rum nadomestimo z mlekom)
1 dl toplega mleka
3 žlice masla

Kekse zmeljemo v prah. V večji posodi zmešamo kekse, kokosovo moko, sladkor v prahu, vaniljin sladkor, kakav ter čokolado. Nato na sredino dodamo rum, ter toplo mleko v katerega dodamo maslo da se malo raztopi. Vse dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo maso, ki se lepi. Po potrebi dodamo še malo masla in mleka.

Oblikujemo kroglice v poljubni velikosti. Za nekaj ur jih damo v hladilnik da se strdijo. (lahko tudi v zamrzovalnik, da vse poteka hitreje)

Za cake popse potrebujemo:
palčke za lizike
belo čokoladno kuverturo 
sladkorne perlice za okrasitev

Nad paro stopimo čokoladno kuverturo. Konice palčk pomakamo v čokolado, nato jih zapičimo v kroglico. Postavimo v hladilnik da se čokolada strdi.



Nato si pripravimo stojalo kamor bomo odlagali cake popse. 

Kroglice nato pomakamo v stopljeno čokoladno kuverturo, počakamo da odvečna čokolada odteče, ter jih po želji okrasimo.   

Kroglice na stojalu postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Najboljše je da cake popse pripravimo dan prej in pustimo čez noč v hladilniku, ker so naslednji dan še boljši!


Ni komentarjev:

Objavite komentar