sreda, 25. september 2013

Borovničeva pita iz pirine moke

 
Za biskvit potrebujemo: 
125 g zmehčanega masla 
70 g sladkorja v prahu 
250 g pirine moke
ščepec soli 
2 jajca  
2 veliki žlici mleka
Zmehčanemu maslu primešamo sladkor, ščepec soli, moko, jajci in mleko. Nato zgnetemo v prožno testo (po potrebi dodamo še moko), ga zavijemo v folijo in za dve uri postavimo v hladilnik. 
Pekač namažemo z maslom in obložimo z razvaljanim testom, ter ga prebodemo z vilicami. Nato pekač  postavimo za 30 min v zamrzovalnik. Testo pečemo približno 15 minut na 180 °C.
 
 
Za nadev potrebujemo:
170 ml sladke smetane
2 jajca
vanilijin sladkor
3 žlice sladkorja v prahu
2 žlice pirine moke
450 g borovnic 
2 žlici mletih mandljev
 
Za nadev zmešamo sladko smetano, jajca, vanilijin sladkor ter sladkor v prahu. Na koncu dodamo še 2 žlice moke in vse zmešamo v gladko zmes.
 
Po dnu pite (katero smo pekli 15 min) posujemo mandlje. Nato po piti razporedimo borovnice. Čez borovnice prelijemo nadev iz sladke smetane. Vrnemo v pečico in pečemo še okrog 40 minut na 180 °C.
 
 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar