Za biskvit potrebujemo:
125 g
zmehčanega masla
70 g
sladkorja v prahu
250 g
ostre moke (jaz sem uporabila belo pirino moko)
ščepec
soli
2 jajca
2 veliki žlici
mleka
Zmehčanemu maslu primešamo sladkor, ščepec soli, moko, jajci
in mleko. Nato zgnetemo v prožno testo (po potrebi dodamo še moke), ga zavijemo v folijo in za dve
uri postavimo v hladilnik.
Pekač namažemo z maslom in obložimo s tanko razvaljanim testom, ter ga prebodemo z vilicami. Nato pekač postavimo za 30 min v zamrzovalnik (tako se testo med peko ne krči.). Testo pečemo približno 20 minut na 180 °C.
Za nadev potrebujemo:
110 ml
sladke smetane
2 žlice mletega sladkorja
200 g jedilne ali mlečne čokolade
50 g
zmehčanega masla
2 žlice
mrzlega mleka
V kozici zavremo sladko smetano in sladkor. Odstavimo z ognja in dodamo koščke
čokolade, maslo in postopoma še mrzlo mleko. Nato dobro premešamo, da se čokolada in maslo raztopita. Ko se nadev malo ohladi, ga zlijemo po biskvitu, ter posujemo s kakavom, ter za nekaj ur postavimo v hladilnik.
Ni komentarjev:
Objavite komentar