120 ml mleka
50 g sladkorja
20 g kvasa
1 jajce
250 g pirine bele moke (pšenične moke)
ščepec soli
45 g masla sobne tem.
Sladkor, toplo mleko in kvas, zmešamo in pustimo stati 5 min, da kvas naraste. Stepemo jajce ter sladkor in dodamo mešanico s kvasom. V drugi posodi, si pripravimo moko, ter ščepec soli. V moko dodamo jajčno mešanico s kvasom. Malo premešamo in dodamo maslo sobne temperature, ter z nastavkom za testo zgnetamo prib. 10 min, da nastane lepljivo testo. Testo pustimo počivati 1 h.
Nadev:
45 g masla sobne tem.
1 žlička sladkorja
200 g temne čokolade
ščepec soli
4 žličke kakava
3 žlice mleka
Za nadev v multipraktiku zmeljemo sladkor, koščke temne čokolade, ščepec soli ter 4 žlice kakava, da nastane čokoladni prah. V multipraktik dodamo še maslo ter 3 žlice mleka in ponovno zmešamo, da se sestavine povežejo. Masa mora biti gladka in mazava, po občutku lahko dodamo še malo mleka, da dobimo pravo gostoto.
Testo pregnetemo ter ponovno pustimo stati 5 min. Nato pa ga razvaljamo v pravokotnik. Pravokotnik premažemo z maso, ter ga zavijemo kot rolado. Zarolano testo narežemo na širino 3 cm, da dobimo spirale. Spirale polagamo na pekač in pustimo vzhajati še 30 min.
Premaz:
kondenzirano mleko
rjav sladkor
Po 30 min, ko spirale narastejo, jih damo v ogreto pečico na 180 °C za 15-20 min. Približno 10 min pred koncem pečenja, pa jih premažemo s kondenziranim mlekom, ki je bolj gost kot navadno mleko, tako bodo spirale ostale bolj mehke. Posujemo jih z rjavim sladkorjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar