sreda, 13. november 2013

Sočni pirini maffini z breskvami



Za 20 maffinov potrebujemo:

125 g zmehčanega masla
130 g sladkorja v prahu
3 jajca
250 ml pinjenca / navadnega jogurta
vaniljin sladkor
250 g pirine moke
pecilni prašek
ščepec soli
cca. 200 g vloženih breskev
bio limonina lupinica

 Potek:

Zmešamo maslo ter sladkor, da dobimo penasto zmes. Postopoma dodajamo jajca, ter malo limonine lupinice. Med mešanjem dodajamo pinjenec oz. jogurt in vaniljin sladkor. Dodamo presejano moko, pecilni prašek, ščepec soli ter narahlo vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še sadje. Če je masa pregosta lahko dodamo 2 žlice breskvinega soka.

Pečemo do zlato rumene barve, na 180 °C približno 20 min.

Ni komentarjev:

Objavite komentar