torek, 28. januar 2014

Čokoladna tortica iz pirine polnozrnate moke in orehov



Potrebujemo:

125 g masla
380 g čokolade
80 g rjavega sladkorja
35 g pirine polnozrnate moke (ali pšenične, lahko tudi brezglutenske moke)
4-5 žlic mleka
3 jajca
120 g mletih orehov (lešnikov, mandeljnov)
1/2 žličke sode bikarbone

Nad vodno paro stopimo maslo ter čokolado. Dodamo sladkor, moko, sodo bikarbono, mleko in mlete orehe ter zmešamo v gladko maso. Na kocu postopoma med mešanjem dodamo jajca. Maso zlijemo v tortni model (26 cm), pokrijemo z alu folijo in damo v ogreto pečico na 175 °C. Pečemo približno 45 min, od tega zadnjih 10 min odstranimo folijo.

Serviramo ohlajeno tortico s stepeno smetano in malinami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar