torek, 14. januar 2014

Ferrero rocher


Biskvit:
125 g masla
380 g temne čokolade
100 g rjavega sladkorja
35 g moke
2 žlici mleka
120 g mletih lešnikov /orehov
5 jajc

Maslo in čokolado stopimo nad vodno paro. Dodamo sladkor, moko, mleko in mlete lešnike oz. orehe. Dobro premešamo ter postopoma dodajamo jajca. Zmes zlijemo v pekač (premer 22 cm). Pekač pokrijemo s srebrno folijo, ter pečemo v že ogreti pečici na 170°C, 40 min. Nato odstranimo folijo ter pečemo še 5-10 min.

Nadev:
5 žlic nutelle
500 ml rastlinske smetane
2 lističa želatine
kakav za posip

Želatino namočimo v vodi, nato jo z žlico smetane stopimo v kozici. V večji posodi stepamo smetano, ko je skoraj že čvrsta, med mešanjem dodajamo želatino. Vmešamo nutello, ter kremo postavimo v hladilnik.

Na ohlajen biskvit namažemo nadev in posujemo s kakavom v prahu. Okrasimo s Ferrero rocher kroglicami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar