četrtek, 23. januar 2014
Kokosova presna tortica
Za 1 plast potrebujemo:
1/4 skodelice rozin (namočenih v vodi)
1/4 skodelice indijskih oreščkov (suhih)
1/2 skodelice praženih lešnikov
Za 2 plast potrebujemo:
1,1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih v vodo vsaj 3 ure)
1/4 skodelice rozin (namočenih v vodi)
1,1/2 - 2 skodelice kokosove moke (oz. po občutku da nastane gladka masa)
3 žlice agavinega sirupa oz. po okusu
semena vanilje
2 žlici soka bio limone
V maso lahko dodamo tudi žlico kakava.
Za posip:
kokosovi kosmiči
kokosova moka
Vse sestavine za prvo plast zmeljemo v kompaktno maso. Če je potrebno lahko dodamo malo vode. Maso porazdelimo po tortnem modelu (22 cm) in pritisnemo k dnu. Za drugo plast zmešamo vse sestavine razen kokosove moke, ki jo dodamo nazadnje. Dodamo jo po občutku oz. da nastane gladka dovolj gosta masa, ki jo porazdelimo po modelu. Povrhu posujemo s kokosovo moko ter kosmiče. Čez noč postavimo v hladilnik.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar