četrtek, 2. januar 2014

Pomarančna tortica s čokolado (brez glutena)



Biskvit 1:

4 jajca
80 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
5 žlic mleka
140 g moke (brezglutenske moke Schar mix c)
pecilni prašek (vinski kamen)
1 žlico ruma
1 žlico olja

Iz beljakov stepemo trd sneg. V drugi posodi pa penasto vmešamo jajca, sladkor ter vaniljin sladkor. V jajčno mešanico dodamo presejano moko ter vse ostale sestavine. Na koncu narahlo vmešamo sneg beljakov ter prelijemo v tortni model premera 28 cm.Pečemo 180 °C približno 20 min.

Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na dva dela.

Biskvit 2:

Drugi biskvit spečemo iz polovične mase po enakem postopku, dodamo pa mu še 3 žlice kakava.

2 jajci
40 g sladkorja
1/2 vaniljinega sladkorja
2,5 žlic mleka
70 g moke (brezglutenske moke Schar mix c)
1/2 pecilnega praška (vinski kamen)
žlička ruma
žlička olja
3 žlice kakava

Pomarančna krema :

4 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka z goščo (približno 5 pomaranč)
1 vaniljin puding (brez glutena)
3 žlice sladkorja

Puding skuhamo po navodilih, namesto mleka pa uporabimo pomarančen sok. Ko se  puding zgosti nastane pomarančna želatina.

Čokoladna krema:

500 ml rastlinske smetane
400 g jedilne čokolade

Čokolado stopimo na vodni kopeli. Stepeni rastlinski smetani postopoma dodajamo ohlajeno, vendar še tekočo čokolado. Nekaj čokolade pa prihranimo za glazuro.

Tortico sestavimo v naslednjem vrstnem redu: 1/2 biskvita 1, pomarančna krema, biskvit 2, čokoladna krema, 2/2 biskvita 1, čokoladna glazura.

Biskvite po želji napojimo s pomarančnim sokom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar