petek, 14. februar 2014
Srčki z belo čokolado
Za približno 30 piškotov potrebujemo:
150 g pirine bele moke
150 g pirine polnozrnate moke
1/2 pecilnega praška
150 g zmehčanega masla
2 jajci
50 g sladkorja v prahu
1 vaniljin sladkor
50 g mletih orehov (lešnikov)
nastrgano limonino lupinico
5 žlica kakava (čokolade v prahu)
Maslo, jajci, sladkor, vaniljin sladkor, ter limonino lupinico zmešamo skupaj. Dodamo mlete orehe in moko s pecilnim praškom, ter zgnetemo v gladko testo. Testo damo počivati v hladilnik vsaj za pol ure. Testo razvaljamo na debelino približno 3 mm, iz njega izrežemo srčke, ter jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo 10 min na 175°C.
Nato pripravimo kremo:
250 ml smetane
300 g bele čokolade
2 lističa želatine
Smetano kuhamo do vrenja in vanjo stresemo koščke čokolade. Dobro premešamo, da se čokolada raztopi. Po navodilih raztopimo želatino in jo vmešamo v kremo. Kremo za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se ohladi. Kremo z dresirno vrečko nadevamo v piškote.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar