Potrebujemo:
125g maščobe (od tega 1/2 margarine, 1/2 kokosovega masla)
90 g sladkorja
4 jajca
250 g moke Schar mix c
1 pecilni prašek
1 vaniljin sladkor
1,5 dl riževega mleka ali navadnega
2 male žlice ruma
3 žlice čokolade v prahu
2 žlice grenkega kakava
Margarino (sobne tem.), jajca, sladkor in vaniljin sladkor zmešamo v penasto zmes. Postopoma dodamo mleko in rum, nazadnje pa še presejano moko s pecilnim praškom ter stopljeno kokosovo maslo. Po občutku dodamo še mleko, saj se brezglutenska moka hitro zgosti, zato lahko maso naredimo bolj tekočo kot običajno, ko uporabljamo pšenično moko.V
polovico testa vmešamo čokolado v prahu ter kakav. Pekač za kolače premažemo z margarino ter vanj izmenično nadevamo obe zmesi.
Pečemo približno 45 min, na 180 °C.
Ni komentarjev:
Objavite komentar