sreda, 5. marec 2014

Jabolčni "crumble"


Za drobtinice potrebujemo:

150 g pirine moke
90 g masla oz. (45 g kokosevega masla, 45 g margarine)
1/2 vaniljinega sladkorja
1 žlica rjavega sladkorja
kavna skodelica rozin (poparjenih z vrelo vodo in namočenih v rum)
1/3 žličke sode

 Nadev:

8 srednje velikih jabolk
marelične marmelade
cimet
limona

V posodi z moko, na sredino dodamo stopljeno kokosovo maslo, margarino, vaniljin sladkor, rjavi sladkor, ter sodo. Vse dobro premešamo, da začnejo nastajati večje drobtine. V drobtine primešamo 1/2 skodelice rozin.

Za nadev v posodi zmešamo naribana jabolka, ostanek rozin, cimet, ter limonin sok (lahko pa dodamo še sladkor, odvisno od sladkobe jabolk).

Jabolka razporedimo po pekaču, povrhu premažemo z marelično marmelado, ter posujemo z drobtinicami.

Pečemo v ogreti pečici 30 min na 180 °C.

Ni komentarjev:

Objavite komentar