ponedeljek, 3. marec 2014

Kvašene miške iz pirine moke


Za približno 20 mišk potrebujemo:

250 g pirine moke (od tega prib. 60 g polnozrnate pirine moke)
18 dag kvasa
1 vaniljin sladkor
žlica agavinega sirupa
130 ml mleka (uporabila sem riževo mleko)
ščepec soli
jajce
bio limonina lupinica
žlica ruma 

Moko presejemo, v sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, žličko sladkorja, ter malo toplega mleka. Okoli posujemo ščepec soli. Kvas pustimo vzhajati 15 min. 

V drugi posodi zmešamo preostalo mleko, jajce, limonino lupinico, vaniljev sladkor, ter prilijemo v skledo z moko. Dodamo še agavin sirup ter rum. S kuhalnico stepamo testo, da se naredijo mehurčki in testo postane elastično. Po občutku lahko dodamo še mleko. Testo pustimo vzhajati na toplem 50 minut.

Pristavimo olje in z žlico, ki smo jo pomočili v olje oblikujemo miške in jih ocvremo. Posujemo s sladkorjem in še tople ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar