sobota, 22. marec 2014

Rozinovi kruhki iz pirine moke



Potrebujemo :
(za 5 kruhkov)

140 g pirine moke
5-10 g kvasa
4 žličke sladkorja
0,5 dl mlačnega mleka (uporabila sem riževega)
ščepec soli
1 jajce
limonina lupinica
cimet
10 g kokosovega masla (stopljenega)
45 g rozin (namočenih v rum)

V skledi z moko, na sredini naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor, ter malo mleka. Pustimo vzhajati 10 min. Ko kvas naraste dodamo limonino lupinico, preostalo mleko, ščepec soli, jajce, cimet, kokosovo maslo ter rozine. Dobro pregnetemo in na toplem pustimo vzhajati 20-30 min.

Nato ponovno pregnetemo, testo razdelimo na 5 delov in oblikujemo hlebčke. Ponovno jih pustimo vzhajati 20 min. Pečemo jih na 180 °C približno 15 min. Pred peko lahko kruhke premažemo z jajcem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar