25 g kokosovega masla (stopljenega)
60 ml mleka
1 jajce
ščepec soli
2 žlički sladkorja
150 g pirine moke
1/4 kvasa
V skledi z moko na sredini naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, dodamo sladkor, ter malo toplega mleka. Ko kvas naraste, dodamo preostalo mleko, jajce, maslo ter ščepec soli. Dobro pregnetemo ter pustimo na toplem 20 min.
Nadev:
1/2 vaniljinega sladkorja
3 žlice rjavega sladkorja
3 žlice rjavega sladkorja
cimet
25 g kokosovega masla (stopljenega)
25 g kokosovega masla (stopljenega)
Nato testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik. Premažemo ga s kokosovim maslom, posujemo z vaniljinim sladkorjem, rjavim sladkorjem, ter cimetom po okusu. Testo zavijemo v rolico in narežemo na 3-4 cm debele rezine, ki jih polagamo v pekač, katerega smo premazali s preostalim kokosovim maslom. Med rezinami pustimo nekaj prostora, saj bojo še narasle. Pustimo jih vzhajati 20 min. Premažemo jih z jajcem ali kokosovim maslom, nato jih pečemo na 180°C do zlato-rjave barve.
Glazura:
2 žlice kremnega sira
4 žlice sladkorja v prahu
malo cimeta
Vse sestavine dobro premešamo, da nastane kremna glazura, s katero premažemo rolice.
Glazura:
2 žlice kremnega sira
4 žlice sladkorja v prahu
malo cimeta
Vse sestavine dobro premešamo, da nastane kremna glazura, s katero premažemo rolice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar