Biskvit ( količina za 1 biskvit) :
2 jajci
40 g sladkorja
1/2 vaniljinega sladkorja
9 žlic riževega mleka
70 g pirine polnozrnate moke
1/2 pecilnega praška
2 žlici olja
žlička ruma
Ločimo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo sladkor, ter vaniljin sladkor in penasto zmešamo. Dodamo riževo mleko, olje, rum, ter moko s pecilnim praškom. Dobro premešamo, po potrebi dodamo mleko. Nazadnje postopoma vmešamo beljake.
Testo zlijemo na tortni model (premer 28 cm), kateremu smo dno prekrili s peki papirjem, obod pa premazali s kokosovim maslom ali oljem.
Posamezen biskvit pečemo približno 20 min, na 180 °C.
Po zgornjem receptu spečemo 3 biskvite. Pri tretjem pa sem namesto polnozrnate pirine moke uporabila belo pirino moko.
Krema 1:
vanilijev puding
4 dcl riževega mleka z okusom vanilije
300 ml kokosove smetane Soyatoo (dobi se jo v Šparu in Mercatorju)
3 lističe želatine
1 žlica sladkorja
Vanilijev puding skuhamo v 4 dcl riževega mleka in 1 žlico sladkorja. Med ohlajanjem puding mešamo, da se ne strdi. Ko je puding ohlajen stepemo kokosovo smetano. Med stepanjam dodajamo raztopljeno želatino (ki smo jo predhodno namočili nato pa raztopili). Če se je puding preveč strdil, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom, nato pa primešamo kokosovo smetano.
Krema 2:
vanilijev puding
4 dcl riževega mleka z okusom vanilije
300 ml kokosove smetane Soyatoo
3 želatine v lističih
250 g zamrznjenih malin
2 žlice sladkorja
Za drugo kremo ravno tako pripravimo puding po zgornjih navodilih. Hladnemu pudingu primešamo kokosovo smetano, ki smo jo stepli in ji dodali želatino. Na koncu v kremo primešamo še maline, ki smo jih zmiksali s paličnim mešalnikom.
Nato sestavimo torto. Vsak biskvit lahko navlažimo s 1 dcl riževega mleka, tako bo torta še bolj sočna. Najboljša je da čez noč stoji v hladilniku. Po želji jo še okrasimo s kokosovo smetano in kokosovimi kosmiči.
Ni komentarjev:
Objavite komentar