petek, 6. junij 2014
Češnjeva pita z mandlji
Za testo potrebujemo:
180 g pirine moke ( 100 g polnozrnate + 80 g bele pirine moke)
100 g masla
2 žlice mleka
ščepec soli
1 jajce
30 g sladkorja v prahu
Penasto zmešamo sladkor in maslo. Postopoma dodamo mleko in moko. Nato dodamo jajce in ščepec soli. Testo dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo moko. Testo na pomokani površini tanko razvaljamo (prib. 5 mm). Model za pite obložimo s testom in ga prebodemo. Nato pa postavimo v zamrzovalnik za približno 15 min. Testo, ki nam je ostalo shranimo v hladilnik.
Medtem pripravimo nadev:
500 g izkoščičenih češenj
80 g mletih mandljev
60 g masla
50 g mletega sladkorja
2 rumenjaka
4 beljaki
1 vanilijev sladkor
2 žlice kristalnega sladkorja
Penasto vmešamo maslo, vanilijin in mleti sladkor. Vmešamo rumenjake in mandlje. Na koncu stepemo sneg iz beljakov in ga vmešamo v zmes z mandlji.
Pito, ki smo jo predhodno imeli v zamrzovalniku pečemo 13- 15 minut na 175 °C.
Nato pa po testu razporedimo češnje in prelijemo z nadevom. Povrhu nadrobimo koščke testa, ki so nam ostali. Potresemo s kristalnim sladkorjem in pečemo na 175 °C do zlatorumene barve.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar