Za biskvit potrebujemo:
4 jajca
170 g sladkorja
200 g moke
žlico olja
1 dl vode
1 dl ruma
5 žlic kakava
1 pecilni prašek
1 vaniljin sladkor
Rumenjake in sladkor penasto umešamo, iz beljakov pa stepemo trd sneg. V zmes iz rumenjakov dodamo vse ostale sestavine ter zmes dobro premešamo in nazadnje dodamo sneg beljakov ter narahlo vmešamo. Maso vlijemo v pekač (28x35) obložen s peki papirjem. Pečemo na 160 °C, 25-30 min.
Ko se biskvit ohladi ga polijemo z mešanico mleka ter ruma ( 3-4 dl mleka + žlico ruma).
Nadev:
2 velike kisle smetane
6 žlic kokosove moke
V kislo smetano vmešamo kokosovo moko, ter razporedimo po biskvitu.
Glazura:
250 g čokolade za kuhanje
2 dl mleka
Čokolado in mleko stopimo v kozici, dokler ne nastane gladek preliv. Preliv pustimo, da se malo shladi in ko je še tekoč ga prelijemo čez nadev.
Sladico postavimo za nekaj ur v hladilnik, nato pa jo poljubno narežemo na kocke, oblikujemo v kroge ali srčke.
Ni komentarjev:
Objavite komentar