petek, 5. julij 2013

Osja gnezda



Za 4 osja gnezda potrebujemo:

300 g bele pirine moke/ pšenične moke
polovica kvasa
5 žličk sladkorja
170 ml toplega mleka
pribl. 2 žlici masla
rjav sladkor
smetana
čokoladne kapljice
1 jajce za premaz 

V posodo presejemo moko, na sredino damo nadrobljen kvas ter 1 žličko sladkorja, na katerega zlijemo malo toplega mleka, ter pustimo stati 5 min. Ko kvas naraste dodamo preostalo mleko, sladkor ter stopljeno maslo. Dobro pregnetemo in pustimo da vzhaja na toplem vsaj 15 min. Nato testo še enkrat pregnetemo in razdelimo na 4 enake dele. Vsak del oblikujemo v daljši trakec širine 2-3 cm. Premažemo ga s sladko (ne stepeno) smetano in posujemo s čokoladnimi kapljicami, katere vtisnemo v testo ter posujemo z rjavim sladkorjem ter rolico zavijemo. Ko imamo narejena osja gnezda jih po vrhu premažemo najprej s smetano nato pa še z jajcem in posujemo z čokoladnimi kapljicami ter rjavim sladkorjem. Osja gnezda damo na pekač in postavimo v ogreto pečico. Pečemo na 180 °C, 10-15 min.


Ni komentarjev:

Objavite komentar