sobota, 13. julij 2013

Pica iz bio pirine moke s pršutom in rukolo





Za pripravo testa potrebujemo (za 3 pice):                    
bio pirina moka
kvas
sladkor
sol
olje
mleko
voda



V plastično posodo presejemo dva jogurtova lončka pirine moke. Na sredino moke naredimo jamico in vanjo zdrobimo polovico kocke kvasa (20 g). Na kvas damo žličko sladkorja in 4 žlice toplega mleka. Mleko ne sme biti prevroče. Ko se kvas speni (po 5-10 min) dodamo na moko žličko soli, 1 jogurtov lonček mlačne vode ter žlico olja. Nato z leseno žlico vse dobro premešamo. Po potrebi dodamo še moko oz. vodo, z rokami dobro pregnetemo testo in ga oblikujemo v hlebček. Testo damo v posodo ter ga pokrijemo s folijo ali prtičkom in ga postavimo v hladilnik za 30 min (če se mudi bo tudi 15 min dovolj).
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na 3 dele. Vsak del ponovno pregnetemo ter ga oblikujemo v hlebček. Vsak hlebček s krožnimi gibi stanjšamo, lahko pa ga tudi razvaljamo. Testo damo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Testo še malo razvlečemo, da postane čisto tanko (5 mm).



Za pico potrebujemo:                                         
ketchup
sušene paradižnike vložene v olju
šunka
sir za pico
mozzarella
rezine pršuta
rukola
kisla smetana

Omako za pico pripravimo iz ketchupa in sušenih paradižnikov, ki jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko omako. Pico sestavimo, dodamo šunko, riban sir ter mozzarello. Pico pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C, 10-15 min. Ko je pica pečena dodamo rukolo, rezine pršuta ter žlico kisle smetane.

Pripravi si pico po svojem okusu!


Ni komentarjev:

Objavite komentar